Big data: nu ook razendsnel toegankelijk voor small companies!

Geplaatst op door Johan Mine

titlepending FBO ID“In de voorbije vijf jaar zijn er meer data gecreëerd dan in de geschiedenis van de mensheid.” Het is een citaat dat ik me nog steeds herinner, uit een gesprek in 2012 met Bertrand Andries, toen algemeen directeur van SAP Belux. ‘Big Data’ was een term die toen fors in opmars was en het SAP HANA-platform voor de verwerking van die Big Data was een goed jaar op de markt. Ondertussen blijft de snelheid waarmee we gegevens genereren, jaarlijks toenemen. De SAP HANA-technologie nestelt zich in bedrijven wereldwijd. En er is nu ook SAP Business All-in-One en Business One on SAP HANA, speciaal voor kmo’s . Met andere woorden: Big Data is niet alleen een zaak van Big Companies.

Slim maar moeilijk beheersbaar

U zult het vast beamen: ook voor kleinere ondernemingen is de stortvloed aan gestructureerde én ongestructureerde data – uit e-mail, video, presentatie, sociale media, reviews, enz. – nauwelijks bij te houden. Terwijl die informatie ontzettend nuttig kan zijn. Een retailer die bijvoorbeeld cijfers rond koopgedrag kan combineren met gegevens rond online klik- en aankoopgedrag of details over de interesse van een bepaalde klant – uit tweets, Facebook-posts of reviews -, kan optimaal met zijn klanten communiceren, productaanbiedingen op maat uitwerken of zijn aanbod bijsturen. En dus winst boeken en groeien.

3600 x sneller

Met de bestaande Business Intelligence-oplossingen is het echter quasi onmogelijk om dergelijke volumes en zo’n verscheidenheid van data te analyseren. Met een oplossing die ‘in memory’ draait, zoals SAP HANA, kan dat wel. SAP HANA gebruikt immers geen opslagschijven maar zijn werkgeheugen, zodat data veel sneller, productiever en effectiever kunnen worden doorzocht, opgevraagd en geanalyseerd, zonder enige impact op andere applicaties of systemen. Hoeveel sneller? 3600 keer. SAP HANA verwerkt tot 2 miljoen records per milliseconde. Dat betekent dat willekeurige complexe queries op meer dan 450 miljard records in slechts enkele seconden kunnen worden uitgevoerd.

Een primeur voor kmo’s

Die snelheid is nu dus ook beschikbaar voor de kmo’s. Daarmee zet SAP een primeur neer in de wereld van businesssoftware: SAP Business All-in-One en Business One on SAP HANA zijn de allereerste in-memoryplatforms voor kmo’s. Wat u eruit haalt? U verwerkt de grootste hoeveelheden gegevens extreem snel en in real time. Zo versnelt u uw plannings-, verkoop- en productieprocessen en alle financiële transacties. Bovendien zijn er ‘extreme apps’, zoals de geavanceerde ‘available-to-promise’ (ATP)-app om in real time voorraadcontroles uit te voeren. De app voor cashflowprognoses zorgt voor beter inzichten in uw kassaldo, terwijl u met ‘Pervasive Analytics’ uw eigen dashboards maakt om live gegevens in een dynamische visuele omgeving weer te geven. En zoals we in het begin van deze blog illustreerden kan de informatie uit sociale media u helpen om de banden met uw klanten aan te halen en/of hen een superieure klantenervaring aan te bieden.

Een prijs op uw maat

Uw onderneming groeit en het aantal gebruikers stijgt exponentieel? Dan groeit uw oplossing met u mee, zonder ook maar enig compromis op het vlak van prestaties. De prijs? Die is helemaal op maat van kmo’s. Meer nog, doordat uw IT-departement stukken efficiënter werkt, bespaart u geld. En door uw manier van rapporteren te vereenvoudigen, verlaagt u bovendien uw eigendomskosten voor technologie. In slechts enkele minuten – of zelfs seconden – maakt u nu rapporten die vroeger uren in beslag namen.

Fast, faster, fastest

Eerst zien dan geloven? Daar heeft u groot gelijk in. Bekijk even de video en lees het referentieverhaal van Joskin, een specialist in aanhangwagens voor landbouwvoertuigen die nu SAP Business All-in-One on HANA gebruikt. Ik citeer Michel Desfawes, CIO: “Dankzij SAP HANA krijgt onze klantendienst binnen de seconde toegang tot het volledige klantendossier, zodat ze direct vragen kunnen beantwoorden of veranderingen doorvoeren. De financiële dienst genereert alle rapporten in een paar seconden in plaats van minuten. De grootte van onze databank is zes keer kleiner geworden en ons IT-team heeft slechts 40 minuten nodig om alle gegevens op de slaan – tegenover 6 uur in het verleden.” Klinken deze cijfers overtuigend genoeg?

De whitepaper ‘Zijn kmo’s te klein voor Big Data  geeft meer inzicht in het begrip ‘Big Data’ en de mogelijkheden ervan. Wilt u meer weten over SAP Business All-in-One en One on SAP HANA, lees dan onze brochures, of neem contact met ons op: info.belgium@sap.com.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Ce message est également disponible en Frans (Français)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>