Over de bazooka en de mug

Geplaatst op door Johan Mine

Two business women using tablet pc in storeKleintjes worden gro(o)t(er). Dat is, veronderstellen we, toch het streefdoel van elke kmo: groeien. De weg naar groei is echter bezaaid met uitdagingen. Prijzen moeten altijd scherp staan, de leveringstijden moeten strak zijn en wat u oplevert moet top zijn, want de concurrentie is groot. Herkenbaar? Uiteraard. En hoe bewaart u uw efficiëntie, inzicht en overzicht, ondanks de vele dagelijkse beslommeringen?

41.500 klanten

41.500 bedrijven, wereldwijd, gebruiken SAP Business One om hun overzicht te bewaren. Jaren geleden al ontwikkelde SAP zijn eerste versie van de Business One totaaloplossing voor kmo’s. En we moeten het toegeven: het was best opboksen tegen vooroordelen, in het begin. Kleine ondernemingen linkten SAP steevast met multinationals en grote bedrijven en vreesden dat een SAP oplossing te groot, te complex en te duur was voor hen. Die mythes zijn langzaam maar zeker de wereld uitgeraakt. 80% van de SAP Business One klanten hebben vandaag minder dan 50 gebruikers. Dat zijn echt kmo’s, toch?

Sneller, accurater en in real time

SAP Business One ondersteunt hen in elke stap, van aan- en verkoop over stockbeheer en dienstverlening tot financiën. De voordelen? Die lijken eindeloos, zo blijkt uit getuigenissen van klanten. Door de bedrijfsprocessen te automatiseren en te stroomlijnen, werken gebruikers efficiënter. Door dubbele gegevens weg te werken, krimpt de foutenmarge. Ze spelen sneller, preciezer in op vragen van de klanten en ook facturen gaan sneller – en foutloos – de deur uit. En doordat SAP Business One relevante gegevens uit sales, klanten, processen en financiën in één enkel systeem integreert en direct toegankelijk maakt, nemen gebruikers alleen nog maar beslissingen op basis van actuele informatie. Wat voordelen heeft voor aan- en verkoop, voorraad, cashflow, marketing, enz.

Altijd mee

SAP Business One wordt geïmplementeerd door gespecialiseerde – en streng geselecteerde – partners, overal ter wereld. De allerlaatste update van SAP Business One kwam zelfs helemaal tot stand in nauwe samenwerking met die partners. Zij kennen de kmo-sector binnenstebuiten, weten wat de noden zijn en hoe ze een implementatie het beste aanpakken. Vaak bieden ze de oplossing trouwens aan tegen een vaste prijs en met vaste afspraken rond implementatietermijn (en die is vaak heel verrassend kort!). Veranderen uw noden in de loop der jaren? Dan voegt u verrassend snel functionaliteit toe. U wilt naar de cloud of mobiel gaan? SAP Business One gaat altijd mee

De bazooka en de mug

U ziet niet meteen de link tussen dit verhaal en de bazooka en de mug uit de titel? Wij vonden de ludieke verwijzing in een citaat van Evert Gys, General Manager van elektronica-expert Elipse. Toen het bestaande maatwerksysteem van Elipse een rem bleek op de groei, zocht hij naar een alternatief. Als bedrijfsrevisor had hij ervaring met vele grote ERP-pakketten: “Ik wilde absoluut niet met een bazooka op een mug schieten. We zochten een standaardpakket dat nauw aansloot bij de schaal en aard van ons bedrijf. Tegelijkertijd moest het pakket wendbaar genoeg zijn om ook in de toekomst een antwoord te bieden op nieuwe uitdagingen.” Gys vond de oplossing in SAP Business One.

Een boost voor het imago

Vandaag, jaren na de implementatie, is Elipse nog steeds een tevreden SAP Business One gebruiker. Er gebeuren veel minder fouten, de dienstverlening is opvallend verbeterd, factureren en rapporteren gaat vlotter. Gys: “Via een overzichtelijk dashboard heb ik onmiddellijk toegang tot realtime-informatie. Wat hebben we verkocht? Wat zijn mijn marges? Zijn er nog openstaande orders? Je krijgt een totaalbeeld en kan sneller reageren indien nodig. Naarmate het bedrijf groeit, wordt deze controle alsmaar belangrijker.” Ook een enorm voordeel, aldus Gys, is hoe SAP de professionaliteit van Elipse onderstreept: “Professionele tools zoals SAP Business One zijn een handige aantrekkingspool. Ze stralen af op je imago als bedrijf en kunnen helpen om interessante profielen voor een carrière bij Elipse te winnen.”

Zoals Gys zijn er ondertussen dus duizenden tevreden SAP Business One gebruikers, wereldwijd. Bent u er één van? Laat het ons weten! Uw verhaal is meer dan welkom.

Lees de volledige testimonial van Elipse of zoek referenties uit uw sector op onze website. Meer informatie over de functionaliteiten en voordelen van SAP Business One? Ook die vindt u uiteraard op onze website.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>