De nieuwe generatie ERP: Apple simple en Google fast

Geplaatst op door Goedele Derveaux

Cloud FutureEnterprise software applicaties zijn wat SAP groot heeft gemaakt en het bedrijf heeft de afgelopen decennia een voortrekkersrol gespeeld op de ERP-markt. Maar bredere maatschappelijke trends zoals digitalisering, consumerization en een nieuwe generatie van werknemers hebben ook op de ontwikkeling van ERP-software een impact. Zo worden nieuwe technologieën geïntegreerd en wordt enterprise software mobiel toegankelijk, beschikbaar in de cloud en direct consumeerbaar. Bovendien wordt er een analytics-laag aan toegevoegd waardoor gebruikers data in real-time aangeboden krijgen. Dat real-time aspect wordt trouwens in de hele business suite ingebracht en is tekenend voor hoe mensen in de toekomst met enterprise software zullen werken.

Dat is wat ons betreft de nieuwe generatie ERP: bedrijven moeten zich voortaan niet meer aanpassen aan technologie, maar de software kadert zich rond mensen. Omdat de gebruiker centraal staat, moet de informatie die hij krijgt voorgeschoteld zo visueel en “consumerized” mogelijk zijn. Net daar zitten de innovaties in een ERP-pakket: de gebruiker kan alle informatie die hij nodig heeft voor zijn functie bekijken in een gebruiksvriendelijke “cockpit” die alle informatie consolideert en visueel voorstelt in real-time. Vanuit deze cockpit kan de gebruiker dan de nodige transactionele acties opstarten en uitvoeren.

 ERP die Apple simple en Google fast is: dat is het grote streefdoel van de nieuwe generatie ERP.

ERP zal zeker niet verdwijnen: bedrijven blijven immers nood hebben aan het automatiseren van back-office processen. Maar in een wereld in verandering moeten ook de grote pakketten sneller opgeleverd worden, flexibeler worden en ‘easier to consume’ zijn: de ervaring die mensen hebben met het gebruiken van consumer applications moeten zij ook terugvinden in de SAP enterprise software.

Bedrijven proberen grote investeringen vooraf te vermijden en willen een zo kort mogelijke time-to-value. Bij SAP spelen we op twee manieren in op deze trends. Enerzijds gebruiken wij onze krachtige SAP HANA in-memory technologie om ons datamodel te vereenvoudigen zodat we ook sneller en flexibeler worden op ERP-vlak en sneller kunnen inspelen op fusies en overnames, reorganisaties binnen bedrijven, enz. Anderzijds wordt de hele SAP business suite ter beschikking gesteld in de cloud om de flexibiliteit te verhogen en een snellere implementatie en time-to-value te garanderen.

Voor een aantal specifieke processen binnen een organisatie, zoals het sales management proces, HR, procurement, enz. bieden we cloudoplossingen die snel opgeleverd worden en waaruit de klant snel toegevoegde waarde kan realiseren. Deze zijn uiteraard geïntegreerd met de ERP back-office om het voordeel van het geïntegreerde proces en alle best practices te behouden. Groot pluspunt is dat de consumptie door de eindgebruiker eenvoudiger wordt en dat de oplevering stukken sneller gaat, terwijl alle functionaliteiten behouden blijven.

SAP heeft een heel duidelijke “Cloud First” strategie: de cloud blijft de prioriteit voor de komende jaren en de transformatie van SAP naar het grootste cloudbedrijf ter wereld is in volle gang. Dat is dan ook de grote uitdaging van SAP: onze software op een snellere, lichtere manier aanbieden in een abonnementsformule, zodanig dat onze klanten van een hele korte time-to-value kunnen genieten maar tegelijkertijd de best practices en de vele functionaliteiten kunnen behouden.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Ce message est également disponible en Frans (Français)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>