Fraude bestrijden met Predictive Analytics! 20 tips van SAP Predictive Analytics (Week 3)

Geplaatst op door Iver van de Zand

Online shopping with tablet PC and credit cardTwee weken geleden zijn we de 20-tipscampagne gestart, waarbij u dagelijks één nieuwe tip krijgt, vier weken lang. We laten met behulp van waargebeurde scenario’s van klanten zien hoe uitdagingen kunnen worden aangepakt met Predictive Analytics. Elke week staat een ander onderwerp centraal. In week 1 waren dat voorspellingen en Customer Relationship Management. In week 2 onderzochten we hoe Predictive Analytics uw marketingactiviteiten een boost kan geven. Deze week bespreken we hoe u met Predictive Analytics kunt anticiperen op risico’s en fraude kunt terugdringen.

Bij de ontwikkeling van een bedrijfsstrategie moet u vaak een balans zien te vinden tussen nieuwe kansen en de risico’s die daarmee gepaard gaan. Als u risico’s al van ver ziet aankomen, kunt u uw strategie definiëren en in de praktijk brengen zonder de toekomst daarmee in gevaar te brengen.

Fraude vormt voor veel ondernemingen een groot probleem en komt op verschillende manieren voor. Enkele voorbeelden zijn:

  • Onjuiste kredietaanvragen
  • Frauduleuze transacties
  • Identiteitsfraude
  • Valse verzekeringsclaims

 

De grootte en de branche van een organisatie zijn niet belangrijk. Deze risico’s gelden voor alle ondernemingen, van creditcardmaatschappijen en winkeliers tot verzekeraars, producenten, leveranciers en serviceproviders.

Daarom is fraudebestrijding een van de meest gebruikte toepassingen van Predictive Analytics. U kunt overtreders identificeren en uw kwetsbaarheid verkleinen. Fraude wordt meestal pas ontdekt wanneer het te laat is. Met onze technologieën spoort u fraude in realtime op, terwijl het gebeurt.

Bent u op zoek naar manieren om het risico van fraude in uw organisatie te verminderen? Volg #SAP20Tips en @SAPAnalytics de komende week voor dagelijkse tips in STAY AHEAD: 20 Tips from SAP Predictive Analytics op SAP.com, inclusief waargebeurde verhalen van klanten. Wilt u SAP Fraud Management in actie zien? Bekijk de video!

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Ce message est également disponible en Frans (Français)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>