Innovate or die?

Geplaatst op door Danny Karsai

Ice cream App

Het mag dan een harde slogan zijn, toch schuilt er heel wat waarheid in. Vandaag, meer dan ooit, is innovatie een noodzaak. Een noodzaak om een stapje voor te hebben op de keiharde concurrentie en om tegemoet te komen aan de eisen van de consument.

Innovatie of entrepreneurship is niet iets nieuws, alleen dicteert de consument vandaag het tempo. En dit tempo is beduidend sneller dan wat voorheen het ge
val was. Het goede nieuws is dat de technologie het vandaag ook toelaat om sneller te innoveren. Het is een kwestie van het te doen, en niet nadenken om het ‘ooit’ te doen. Want dan is het misschien al te laat en is de concurrentie u voorbij gelopen.

Een groot misverstand is dat innovatie enkel zou zijn weggelegd voor grote, kapitaalkrachtige multinationals. Maar innovatie en entrepreneurship is juist weggelegd voor elk bedrijf, zelfs voor kleine KMO’s.

Een goed voorbeeld dat ik onlangs tegenkwam, is hoe een ijsventer uit het Waasland gebruik maakt van mobile technologie om extra inkomsten te genereren. Graag verwijs ik je hiervoor naar onderstaande video.


Dit is een mooi voorbeeld van innovatie en hoe KMO’s met innovatie om kunnen gaan en dit kunnen doorvoeren. Met de app hebben consumenten een overzicht van waar de ijskarretjes zich bevinden en via een simpele druk op de knop kan er een ijskar ‘geroepen’ worden. De consument van vandaag heeft nu eenmaal andere eisen dan vroeger en deze ijsventer heeft de boodschap begrepen: the time is now!

Op zoek naar meer inspiratie over innovatie? Kom woensdag 18 juni naar ons evenement in Leuven. Kijk voor meer informatie op http://www.innovateordie.be/salesmarketing.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Ce message est également disponible en Frans (Français)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>