Technologie: een goede manier om ‘snelheid’ in de hand te werken?

Geplaatst op door Natasja Naessens

FBO IDDatagedreven inzichten zijn vandaag, meer dan ooit, een must voor managers die beslissingen moeten nemen rond de groei van hun business. Om tot die inzichten te komen, moet kritische informatie worden geanalyseerd – een opdracht die veelal bij het financiële team zit. Omdat het werkterrein van managers voortdurend wijzigt en wereldwijd uitbreidt, moeten managers alsmaar sneller beslissingen nemen. Met andere woorden: de snelheid waarmee analyses moeten worden uitgevoerd, is steeds crucialer, voor de managers en voor hun business.

87% van de senior finance executives die deelnamen aan een recent onderzoek* door CFO Research meent dat managers de financiële en performance-gerelateerde data veel sneller zullen moeten analyseren om de winstobjectieven van hun ondernemingen te halen. Maar ondanks deze ‘nood aan snelheid’ geeft slechts 12% van de respondenten aan dat de financiële teams de verzoeken van de businessmanagers in real time kunnen inlossen. Meer dan de helft zegt dat gewoonlijk tot een dag nodig is om de vragen naar informatie en analyses te beantwoorden. Ruim een vierde zegt zelfs dat het langer dan een dag duurt.

picture 1De oplossing? Technologie lijkt een bewezen manier om responstijden korter te maken. Op voorwaarde dat die technologie rekening houdt met de noden van de gebruikers. Acht op de tien respondenten van het CFO Research-onderzoek gelooft dat een gebruiksvriendelijker systeem hen zou helpen om hun groeiobjectieven makkelijker te halen. Zelfs gebruikers van een informatiesysteem dat al grotendeels ‘self-service’ is (75% van de respondenten!) maakten deze opmerking.

Veel ondernemingen hebben vandaag al flink werk gemaakt van hun informatiesystemen en hun management krijgt vlotter toegang tot informatie. Nu moeten ze een stap verder gaan en aan de performantie van het systeem werken. Er zal een nauwe samenwerking nodig zijn met competente financiële analisten om te beslissen wat ze met al die data moeten. Zoals de CFO van een Mexicaans elektronicabedrijf antwoordde in het onderzoek: “Technologie is een fantastische bondgenoot … als je weet hoe je die technologie moet gebruiken.”

*U vindt het volledige rapport op SAP Simple Finance

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Ce message est également disponible en Frans (Français)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>