The future of work: Drie belangrijke trends in Het Nieuwe Werken

Geplaatst op door Pascal Demat

Future of workHet Nieuwe Werken is een hot topic nu steeds vaker economische, sociale en technologische trends samenkomen. Zowel werknemers als werkgevers evolueren voortdurend en denken na over nieuwe manieren van werken.

Economisch gezien bevinden we ons in een onzeker situatie. Veel bedrijven en organisaties maken ingrijpende wijzigingen door en vinden zichzelf opnieuw uit. Op die manier proberen ze beter te voldoen aan de eisen en wensen van klanten, gebruik te maken van nieuwe en betere technologieën, en een concurrentievoordeel op te bouwen in een geglobaliseerde markt.

 De eerste trend die we zien is een gewijzigde samenstelling van de arbeidsmarkt. De economische crisis heeft ertoe geleid dat veel werknemers, gedwongen of vrijwillig, voor een bestaan kiezen als freelancer of zelfstandige. Het geeft mensen met bepaalde vaardigheden en expertise de flexibiliteit om voor meerdere opdrachtgevers te werken, en meer controle over hun carrière en het evenwicht tussen werk en privéleven.

Ten tweede worden bedrijven daarnaast geconfronteerd met generatie Y die de arbeidsmarkt betreedt, terwijl ook generatie Z niet lang meer op zich laat wachten. Deze generaties, voor wie technologie een vanzelfsprekendheid is, eisen meer flexibiliteit en vrijheid om te werken waar en wanneer zij dat wensen, en maken vaker gebruik van een device dan een desktop-pc. Generatie Y voelt zich ook een stuk minder gebonden aan een werkgever. Zij bepaalt zelf haar eigen definitie van werk, taken en voor ze wat doet.

 De derde trend, die de twee bovengenoemde trends nog eens versterkt, is op voortdurende ontwikkeling van innovatieve technologie. Het industriële tijdperk is stilaan voorbij. Steeds meer laaggeschoolde banen worden geautomatiseerd. De vraag naar hogergeschoolde medewerkers neemt toe. Technologieën als 3D-printing, cloud computing en mobiele toepassingen hebben een grote impact op hoe producten worden gemaakt, hoe collega’s communiceren, en hoe er gewerkt wordt.

In 2013 zagen we een duidelijke versnelling in de opkomst van deze trends. In 2014 zullen we nog meer traditionele fundamenten op hun grondvesten zien schudden.

The Future of Work is een belangrijk thema, niet alleen voor SAP, maar ook voor onze klanten en partners. De komende weken zullen we op deze blog meer aandacht besteden aan belangrijke trends en ontwikkelingen. Heeft u een suggestie, idee of mening? Deel deze dan zeker in de comments! 

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>