Word een Best-Run Business dankzij operational excellence – 20 tips van SAP Predictive Analytics (Week 4)

Geplaatst op door Iver van de Zand

Workers in control room of gas plant We laten waargebeurde scenario’s van klanten zien die uitdagingen aangaan met Predictive Analytics. Elke week staat een ander onderwerp centraal. In week 1 waren dat voorspellingen en Customer Relationship Management. In week 2 onderzochten we hoe Predictive Analytics uw marketingactiviteiten een boost kan geven. In week 3 bespraken we hoe u met Predictive Analytics kunt anticiperen op risico’s en fraude kunt terugdringen. Deze week sluiten we af met de vraag hoe Predictive Analytics zorgt voor operational excellence en van uw onderneming een Best-Run Business maakt.

Financiële prognoses zijn een belangrijk middel om de strategie van uw onderneming te bepalen. Met Predictive Analytics krijgt u een nauwkeuriger beeld van uw financiële toekomst dan met traditionele analytics. Met daarnaast de functies voor realtime verwerking bent u flexibeler en kunt u uw budget steeds bijstellen op basis van veranderende marktomstandigheden.

De uitvoering is net zo belangrijk. Zou het niet geweldig zijn als u uw processen kon stroomlijnen en optimaliseren, zodat u altijd direct zou kunnen inspelen op veranderingen van artikelprijzen, leveranciers, distributiekanalen en de klantvraag?

De nieuwste technologie zet alles met elkaar in verbinding: mensen met mensen, mensen met dingen, en zelfs dingen met dingen. Het gevolg: een enorme hoeveelheid informatie om te verzamelen en te verwerken. Dit biedt organisaties geweldige mogelijkheden om processen te stroomlijnen en te vereenvoudigen, te anticiperen op veranderingen en gebieden voor verbetering vast te stellen. Met als resultaat: operational excellence en concurrentievoordeel.

Een goed voorbeeld is het gebruik van geolocatie door retailers om de beste winkellocaties en een geschikte indeling van artikelen in een winkel te bepalen. Op basis van hoe klanten zich bewegen in de winkel kunt u de sales optimaliseren.

Predictive Analytics kan zelfs gebruikt worden bij het ontwerp van een sportstadion. U kunt exact bepalen wat de beste plekken zijn om eten aan te bieden en waar de uitgangen moeten komen om de stroom mensen zo beperkt mogelijk te houden.

Fabrikanten kunnen machines optimaliseren voor een maximale capaciteit door hun onderhoud niet langer reactief uit te voeren maar te baseren op voorspellingen, waardoor ze zo energiezuinig mogelijk kunnen werken.

Bent u ook geïnteresseerd in het leveren van operational excellence? Volg #SAP20Tips en @SAPAnalytics de komende week dan voor dagelijkse tips in STAY AHEAD: 20 Tips from SAP Predictive Analytics op SAP.com, inclusief waargebeurde verhalen van klanten. Wilt u SAP Predictive Maintenance in actie zien? Bekijk de video.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Ce message est également disponible en Frans (Français)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>